Matupi Mipi Hmunhimtu Nih Mipi Sinah Biakam Nak A Tuah

Matupi Chinland Defence Force nih mipi sinah biakam nak atauh
=============
kum 2022 January ni 6 in a thawh i Matupi le Hakha motor lam pi awrh le aum mi Kilung khua le Lunghlaw khua kar ah kan mah Matupi People Defense Force le ralhrang kar lak ah Kahdohnak fak pi in a chuah.

Kahdohnak afah nak he an naih mi khua hna ah cun ralhrang nih thazang tam pi in an kal hnawh hna nak ah 6/1/2022 ni chunlei ah Kilung khua in Lunghlaw khua ah khua a tlawng mi mipi minung (le zanlei sang ah Kesah khua in Kilung khua lei ah datsi cawk dingin.

A kal mipi (1) le 7/1/2022 ni ah Bawthila khua in Kesah khua lei ah khua a tlawng mipi (2) hna cu ralhrang phu nih an tlaih hna i an kal pi hna.Cun kahdohnak chung ah lam hruai tu le minung ral hmaisa in an hman hna i mipi (10) cu fak tuk in an thi hna ii an ruah cu minung si lo ban tuk in an hlawt hna.

Mahruang ahcun Chin Defense Force (Matupi) nih kahdohnak ah sual nak ngei lo mi mipi an si ah kan ngeihchia nak le ralhrang kan tei hlan lo kan doh hna lai tiah a thi mi mipi min hman in bia kam nak kan tuah tiah cathanh an chuah.

News Dang: Dohthlennak a tuah ti mi hna Couple hna cu a Darling pa nih a liam tak e.
Zeitluk in dah afah hnga mu. Dothlennakk atuah tii mi hna Couple aa duh tuk mi hna cu adaring pa cu ralhrang kut in aliam. A darling nu nih adongh nak bia ah achim tak mi cu thinlung akhawih tuk e.

“A tuan tuk rih lo maw,ka u, ka dawt? Na dawt mi na far ka sin ah ka rak kir tthan lai na rak ka ti kha. Na dawt mi na far hi kei lawng in maw chiah tak na ka timh ne kun ka dawt?

Zei tin a si zongah kan biakam bangin kan hngah peng ko lai. rest in peace tiah na dawt mi na far nih ka chim ding a si lo.Kan hngah peng ko lai ko ko ilu” tiah adongh nak bia ah a darling nu nih achim ta.

An nih pahnih hna hi aaduh tuk mi an si. Mah dohthlen nak a dih in thitumnak kan tuah lai a ti mi hna an si tiah an hoi le sin in bia theih a si. An nih pahnih hna hi Karenni an si. Karen Army in dohthlennak a tuah ti mi aa daw tuk mi le aa duh tuk mi Couple an si.

Biachap; Tahchunh nak ah na dawt bik mi nih in liam tak ve seh law nang zong zeitin na um hnga. Na duh bik mi in liam tak ve sehlaw tah nangtah zei tin na um ve hnag. Kan i um cang lai na ti mi na dawt nih in liam tak ve seh law zeitin na um ve hnga.

Zeitluk in dah na lung fah hnga mu. Zei tluk in alungfah ve hna. Tantak mi adawt zei tluk in dah a ngeih a va chiat ve hnag. vawlei cunghi duhtlin lo nak vawlei a si bantuk in vawi cu i then nak vawlei a si

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*